En sjuk värld

Först läste jag det på metros hemsida, sedan på göteborgspostens och dagens nyheters, men troligen så står det om det på en mängd andra medier också. Jag kan inte säga annat än att frustrationen, ilskan, samt ledsamheten inom mig växte för varje artikel jag läste. Det här är bara så enormt sjukt.
 
Det är nämligen som så att det har kommit ut att modellagenturer har hållt till utanför en anorexiklinik i Stockholm. Detta i hopp om att hitta nya (sjukligt) smala modeller. Enligt artiklarna så ska de ha pratat och lämnat visitkort, till och med till en tjej som var så pass mager så att hon tvingades sitta i rullstol.
 
 
Det här är bara så sjukt och jag känner mig så enormt frustrerad så att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Detta är ju ett så enormt konkret bevis på hur sjuka dessa ideal som finns är, men främst påverkar det ju de tjejer som faktiskt drabbats av dessa agenturers "raggning". En person som är drabbad av anorexi har ju en extremt vrång kroppsuppfattning. Om man då helt plötsligt får beröm för sitt utseende och till och med blir erbjuden jobb, så underlättar det verkligen inte behandlingen.
 
Modellagenturens ord blir som en bekräftelse på att alla de tankemonster som verkar där inne faktiskt har rätt, fast de i själva verket inte har det. Hur i hela friden ska det då vara möjligt att bekämpa dem!?
 
 


Kommentarer
hanna

usch vad hemskt!!! :( <3

2013-04-19 @ 15:38:31
Hanna

usch, jag läste också det. så förfärligt så jag vill bara gråta.

2013-04-20 @ 18:34:19
URL: http://finarefinast.blogg.se
Ellen Österberg

Helt brutalt äckligt sjukt!

2013-04-21 @ 20:49:33
URL: http://ellenstimmar.blogg.se/


Gör min dag genom att lämna ett avtryck här:


Vad heter du?
Stamgäst?

Vad är din e-mailadress? (bara jag kommer kunna se den)

Har du nån blogg jag kan kika in på?

Skriv det du har på ditt hjärta här:

Trackback