Farligt god frukostkaka med smak av banan och vanilj

Denna morgon så var jag ännu en gång otrligt sugen på att experimentera lite i köket och förhoppningsvis lyckas improvisera fram något riktigt mumsigt. Ett flertal gånger när jag har gjort detta så har det slutat som rena rama sörjan, men denna gången var som tur var inte en sådan gång. Nej, den här gången så var det något riktigt himmelskt som togs ur ugnen.
 
Jag kallar den för en banan- och vaniljkaka efter som jag än så länge inte har kommit på något mer kreativt namn och som topping hade jag en hasselnötskesoröra.
 
 
För att själv göra själva kakan så behöver du en halv banan, 3msk mjölk, 1 tsk grahamsmjöl, 1/2 dl havregryn, 1/2 tsk bakpulver, 1 äggvita och en liten bit vaniljstång.
 
Börja med att sätta på ugnen på 225°C. Mosa sedan bananen och tillsätt mjölk och fröna från vaniljstången. Rör ihop ordentligt. Det gör dock inget om det är lite småbitar av bananen kvar, det blir bara gott sen.
 
I en skål vid sidan om så rör du ihop alla torra ingredienser. Häll sedan bananblandningen över och blanda väl.
 
I ytterligare en annan skål vid sidan om så vispar du sedan äggvitan till ett hårt skum. Rör sedan ner det i din smet och häll sedan upp det i någon form av ungsform. Grädda i mitten utav ugnen i ungefär en kvart. Tiden är dock väldigt väldigt ungefärlig, det beror bland annat lite på vilken sorts form du har. Håll noga koll på din kaka. När den har fin färg och inte reser sig mer, ja då är det dags att ta ut den.
 
Som topping kan du sedan ha lite vad du känner för. Jag blandade ihop en klick keso, en klick yoghurt och en klick hasselnötssmör.


Kommentarer
jossan

alltså, åååh! det där ser himmelskt gott ut :)

2013-03-16 @ 10:56:53
URL: http://hellolife.blogg.se
Matilda

låter väldigt gott!

2013-03-16 @ 14:15:03
URL: http://www.wishesandstars.se/blogg
julia

tjusigt!

2013-03-19 @ 08:34:59
URL: http://juliasvanqvist.blogg.se/
Viktoria

Åh, det lät väldigt gott! Jag har letat efter ett bra recept på något sånt här och jag tror att jag har hittat det!
Har du gjort ditt hasselnötssmör själv? Vad tyckte du om det i så fall? :)

Svar: Åhja, jag säger bara testa testa testa!! ;)
Japp, hasselnötssmöret har jag gjort själv och själv tyckte jag att det var enormt gott. Det är skoj att det går att variera i oändlighet också, allt från olika sorters nötter till olika sorters smaksättningar =)

P.s. Kolla in min "recept-kategori" ifall du undrar hur jag bar mig åt för att göra smöret.. ;)
Cecilia Par

2013-03-19 @ 18:21:39
URL: http://hallonsplace.blogg.se/


Gör min dag genom att lämna ett avtryck här:


Vad heter du?
Stamgäst?

Vad är din e-mailadress? (bara jag kommer kunna se den)

Har du nån blogg jag kan kika in på?

Skriv det du har på ditt hjärta här:

Trackback