People change

Premiär

Först och främst så måste jag börja med att tacka för alla kommentarer som har dykt upp här idag. Blir verkligen jätteglad när ni kommenterar! Det verkar även som att jag har fått en del nya läsare under helgen och det är alltid lika kul. Jag önskar er "nya"  varmt välkomna och hoppas att ni kommer tillbaka igen ;)

 


Sen så måste jag även berätta att idag så har vi haft premiärgrillning här hemma. Mums var det! Vi hade några indiska såser kvar som vi inte hade provat än (läs mer om det HÄR) så det gjorde vi idag. Grannarna som ska följa med till grekland kom på spontanbesök mitt i maten så även de fick sig ett litet provsmak och tyckte det var riktigt gott.

Så ja, jag kan inte mer än att säga att dagen slutade ganska så bra.

Bocka av listan

I fredags så skrev jag en lista på vad jag skulle se till att göra innan onsdag. Det borde egentligen stå att jag ska läsa min spanska bok som ska va utläst på onsdag men den glömde jag dumt nog i skolan. Så det jag ägnar mig åt idag är bland annat att bocka av listan. Skönt att man i alla fall kan sitta ute i solen, då blir det något "mysigare".

 

 

Men för tillfället så ska jag ta en paus från plugget och sjunga en stund. Har en enormt svår låt i sångläxa så det krävs en hel del övning.

Som Paolo Roberto

Har varit riktigt seg idag och till och med sovit lite under eftermiddagen (vilket jag aldrig gör). Men jag har i alla fall varit på bra humör ändå. Bra avslut fick dagen i alla fall med lite rolig matlagning med mamma då vi gjorde riktigt goda fläskotletter med hjälp av ett recept av Paolo Roberto som jag hittade i förra veckans söndagstidning. De serverade vi med färsk pasta och tomatsås. Det var mumsigt det!

 

 

 

Trött men lycklig i sinnet

Begav mig ut i solen på en morgonpromenad innan frukosten. Fast idag så gick det ganska segt och det kändes inte särskilt roligt trots det fina vädret. Jag var så enormt trött i kroppen. Undra om jag är på väg att bli sjuk? Nejdå, det har jag inte tid med.

 


Blev dock lite lycklig i sinnet utav att se alla fina vit- och blåsippor som växte vid sidan utav vägen. Äntligen så är våren här! Det sägs också att det ska bli varmare och varmare för var dag som går nu. Det ser jag fram emot!

Ett avslut

Ja som sagt så hade jag inga lektioner idag men begav mig till skolan ändå eftersom det skulle vara en hel del aktiviteter ändå. Här är lite utav det dagen har erbjudit.


Tårtbakartävling


Simhopp


Fotbollsmatch. Elever vs Lärare

Det har även varit skattjakt, pajkastning, mjölkhiv och en tävling där bäckängs bästa gentleman utsågs. Vi har ju inte kunnat titta på eller vart med på så mycket under veckan eftersom vi har haft prov och lektioner, så det var kul att hinna med en del idag. Något som däremot var lite komiskt var att det var obligatorisk insjungning av våren vid fyra-tiden för alla i skolan och alla hade inställda lektioner pga detta. Hur många kom? Tja.. ungefär 20st. Lyckat.

Så nära solen jag kan komma

Jag har verkligen gått och fryst hela dagen. Det var kallt i klassrummet där vi skrev nationella och inte blev jag varmare av att jag stog ute i regnet och kollade på såpabandy i förmiddags. Jag blev väldigt blöt och varken skorna, jackan eller tröjan torkade på hela dagen. Kom hem vid sex tiden efter att ha haft sånglektion och allt jag tänkte på då var att byta om till varma kläder. På med torra strumpor och en tjock kofta och sen trycka i sig kvällsmaten fort som ögat för att hinna till KU (kyrkans ungdom). Jag blev lite sen men det är ju inte hela världen. Där var det i alla fall väldigt mysigt och det var kul att träffa lite underbart folk och prata om allt och ingenting.Det här är nog så nära solsken jag har kommit idag. Det är en bild på en bit utav skoldgården på fritslas lågstadium.

Det är väll kort sagt vad dagen har bestått av. Nu ligger jag istället i sängen och är glad över att inte ha några lektioner imorgon. Jag ska däremot ändå gå till skolan nån gång vid elva hade jag tänkt för det är en hel del aktiviteter eftersom det har vart och är kulturveckan på skolan.

Kollektiv nostalgi

Som för så många andra så känns den här glassen enormt nostalgisk för mig. Minns att den var en utav mina favorit glassar när jag var liten och att jag kallade den för "papperskorgen" bara för att den såg ut som en sån där stor soptunna. När den kom tillbaka så ville jag verkligen smaka på den men det har inte blivit av föränn nu härom dan. Mums mums var det!

Inte många knopEfter en dag bestående utav bland annat såpabandy så är jag nu hemma. Egentligen så kom jag hem för ungefär en timma sen och vet ni vad har jag gjort på den timman? Tja.. jag har spillt kaffe över hela mig men det var egentligen inte det jag syftade på nu, utan jag har hoppat i pyamasen. Redan halv sex?! tänker kanske ni nu och så tänker jag också, men jag är så enormt trött och slö så det var verkligen det enda jag kände för. Det är verkligen inte något jag brukar göra när jag kommer hem. Så ja, det bli nog inte särskilt många mer knop gjorda för min del idag. Det blir lite kvällsmat snart, sen lite tv-tittande, sen lite läsning och sen mycket sömn! (Alltså INGET plugg - underbart!)

Change it!

Hjälp 95 utsatta barn med din blogg!

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.


Något som detta skulle jag vilja ta mig an i framtiden. Jag vill hjälpa, jag vill göra nytta i världen! Jag börjar med detta inlägget.  Med detta så vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är en bra början.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten

© UNICEF/Asselin
UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten


Viktiga saker


Godmorgon på er!
Just nu så sitter jag och skriver nationellt prov i svenska. Nej lugn, jag bloggar inte under provstid utan detta är ett tidsinställt blogginlägg. Önskar alla andra som också sitter och skriver prov just nu ett varmt lycka till!

Ikväll så kommer ett viktigt inlägg komma upp här på bloggen som jag tycker att ingen bör missa, speciellt inte ni som har en egen blogg. Så kika tillbaka ikväll!

Så pärlar du på hörlurar

Efter att jag igår visade upp hur jag hade dekorerat min hörlurar så har jag fått väldigt många frågor om hur man får på pärlorna på dem. Saken är att det är inte svårt alls, bara lite pilligt och tidskrävande. Jag tänkte i alla fall ge er en liten kort och enkel "tutorial" om man nu kan kalla det för det.1. Första "hemligheten" är att man faktiskt ska klippa sönder pärlorna. Jag provade först med en kniv, men prova inte det för man skär sig bara. En nagelsax är däremot väldigt bra. Klipp en skåra i pärlan.

2 + 3 Sen gäller det att lyckas "öppna" pärlan. Man kan hitta sina egna små knep, men jag tyckte det funkade väldigt bra att stoppa in en rundtång i pärlan och sen öppna pärlan med hjälp av den.

4. Sen så tar man sladden och stoppar in en bit i pärlan innan man tar ut tången. Eftersom när man sedan drar bort tången så kommer ju pärlan att stängas igen och då gäller det att ha fått in en bit utav sladden för att sedan kunna dra in resten utav sladden in i pärlan.

Sen är det bara att upprepa proceduren ca 260 ggr, men tro mig, efter ett tag blir man väldigt snitsig och det går ganska så fortOch sen så blir detta resultatet. Eller tja... man kan ju ha andra färger om man har lust.

Knutfria hörlurar

 

Vem har inte vart med om att man lägger sina (knutfria) hörlurar i fickan och när man sedan tar upp dem så har de utav sig själva lyckats bilda alla möjliga sorters omöjliga knutar. Detta problemet är i alla fall löst för min del. Som ni ser på bilden så har jag fixat till mina med pärlor så nu ska jag förhoppningsvis ha ett par knutfria hörlurar.

En GODmorgon


Godmorgon på er! Ja, för detta känns som en god morgon. Har satt mig i sängen precis och har tänkt att läsa en liten stund för att börja dagen på ett lugnt och behagligt sätt. Inte för att dagen kommer bli särskilt jobbig, nejdå, men ändå. Det som står på schemat idag är (förutom lite plugg då) att jag och jamie ska gå till farmor och farfar och äta tackos, jag ska kanske träffa underbara Lollo och Matte och så ska jag nog spendera en stund med gitarren också tror jag. Känns som att det blir en bra söndag.

Hoppas att ni också får en bra dag. Ska ni göra nåt speciellt?

What´s on your mind?

Uppdatering: Uppdatera!

Har en liten sak att säga bara. Idag så har jag grejat lite med designen på bloggen och gjort några småförändringar. Fick panik först när allt blev helt fel men till slut så lyckades jag ändra det jag skulle ändra. Det kan va så att allt är precis som vanligt för några av er men då är det bara att uppdatera sidan så ska allt bli som det ska. Inga stora förändringar men ändå.

Nya testpatrullen

Idag så lekte vi testpatrull här hemma. Mamma hade fått massa smakprov på indiska produkter från någon utav hennes kunder på hennes jobb och vårat jobb var att smaka och fylla i några papper om hur de var. Det var både kul och självklart enormt gott. Men en sak kan jag säga, det är tur att vi i familjen gillar stark mat. Indisk mat är ju känd för att vara stark och det var även dessa.

Låt oss ta dagen som den kommer


Hela förmiddagen så har vi städat som tokar här hemma. En mäklare och de som ska köpa farmor och farfars hus ska komma hem till hos och diskutera lite om huset och då vill man ju att det inte ska se ut som ett bombnedslag här. Men nu är vi klara med det och jag har satt mig med en kopp kaffe och har tänkt att fixa naglarna lite. Vad dagen har att erbjuda mer det återstår att se..

Att en enda bokstav kan göra en så glad

Idag så var det möjligt att fråga våran mattelärare vad man hade fått för resultat på matteprovet. Man kunde få reda på både betyg och poäng. Jag ville bara veta betyget eftersom jag visste att även om betyget var bra så skulle jag känna mig besviken om det var massa slarvfel (dumt men sån är jag). Jag flög som på moln efter att jag hade fått veta vad jag hade fått. Ett A. Kan man bli nöjdare? Detta var sååå viktigt för mig, för matte är verkligen det jag gillar mest och har alltid gjort det.

 

Jag har fått många såna här trevliga besked den senaste tiden. Fyra nationella - 3st A, 1st B men var 1 ynka poäng från A så lärarn sa att hon ser även det som ett A. Jag är bara så glad! Nu känns det värt allt plugg! Och jag är även så tacksam över att jag har så lätt att lära mig.

 


Egentligen så borde man kanske "fira" med att strunta i och plugga men nu blev jag pluggmotiverad. Så jag tog tillvara på det och gjorde klart två arbeten så att jag ska kunna njuta i helgen. Känns härligt! Nu blir det att läsa en stund för att sedan slumra så gott.

Hoppas att ni också har haft en bra dag!

YOU are everything


När en låt beskriver precis det man känner för tillfället så är det enormt svårt att sluta gå och nynna på den...

It´s all about coffee

Att jag dricker kaffe är något som i princip alla kring mig vet om. Jag börjar dagen med en kopp kaffe, har med mig kaffe till skolan, tar gärna en kopp på eftermiddagen och om det är helg så tar jag gärna en kopp på kvällen också eftersom det då inte gör nåt om man blir pigg och somnar senare. Jag började dricka kaffe lite smått redan när jag var 8 år, då med största delen mjölk och tre sockerbitar för att jag skulle klara av smaken. Jag tyckte det var vidrigt men ville va som mamma. Sen blev det godare och jag använde bara två sockerbitar, sen en, sen ingen och nu har jag ibland inte ens mjölk, bara om jag ska "festa till det" lite granna.

 


Så jag blev glad när jag såg en hel sida som handlade om kaffe i Borås Tidning igår. De listade massa positiva saker med kaffe. Visste ni t.ex. att fettförbränningen ökar, levern släpper ut mer socker i blodet så att man får mer energi, tanke- och inlärningsförmågan förbättras, man blir piggare (ok, det visste ni nog), viss huvudvärk släpper och man minskar på sikt sin risk för att drabbas av sjukdomar som parkinson, alzheimer, diabetes typ två (åldersdiabetes) m.m.

Så tja... detta ger ju än ännu fler anledningar att börja dricka kaffe, eller som i mitt fall, fortsätta dricka kaffe. Jag älskar verkligen kaffe, finns det nån utav er som gör det?

Måste leta tid

Det har varit en bra dag idag. Har fått reda på vad jag har fått på 3 nationella prov och ett vanligt prov idag och jag är riktigt nöjd. Det är inte ofta jag kan säga det, jag brukar aldrig känna mig riktigt nöjd, men nu gör jag det. Sen kan jag säga att dagen har varit enormt rolig och väldigt händelserik men vissa saker är helt enkelt värda ett eget inlägg så det kommer upp när tid finnes.


Avslutade i alla fall dagen med en kopp te och lite fantiserande om grekland.

Man kan inte va proffs på allt

Att fläta hår är inte riktigt min grej, speciellt inte mitt eget. Däremot så tycker jag att det är enormt fint med flätor så jag har tänkt att jag måste börja "öva". Så jag provade att göra en inbakad fläta på mig själv härom dagen och det gick väll...sådär... Vi kan ju låtsas att det var meningen att fläta en utbakad fläta.Krävs lite mer övning eller va säger ni?

When it snows in april

Första tanken när jag vaknade imorse var (förutom att jag ville fortsätta att sova förstås) neeej det snöar! Visst, jag älskar snö men inte i april! Det är nu det ska börja bli varmt ju! Så jag åkte med mamma till skolan, fastnade i bilkö och kom precis i tid till provet som gick helt okej.

 


Bjöd även på kolakakorna idag som  jag hade bakat för att Sofie i min klass fyllde år förra veckan. För er som inte har sett det så har jag lagt ut receptet HÄR. Det var verkligen tur att jag hade bakat många för de var populära. Jag hade även sparat några i min väska som jag skulle ta med när jag hälsade på farmor på sjukhuset efter skolan. Hon blev jätteglad. Och jag blev glad när jag var där, eftersom hon för första gången på länge helt var sig själv.

Nu hade jag tänkt att lägga mig och läsa en stund. Har verkligen kommit in i Dan Browns bok "I cirkelns mitt" och vill läsa ut den innan vi börjar läsa en bok i engelskan, vilket är på torsdag. Hehe har 300sidor kvar så det är väll inte riktigt möjligt, har inte riktigt den tiden. Får väll se hur lång tid det tar..

Pictures that put a smile on my face

The game is on again

Ja, då var skolan igång igen och det känns sådär måste jag säga. Det är kul att va tillbaka och träffa allt underbart folk men samtidigt så orkar jag inte med pressen (som sagt, mest från mig själv då) att prestera hela tiden.Men om man summerar dagen så har den varit ganska bra. Började med en sovmorgon, god frukost, glad busschaufför och sen en härlig promenad inne i Borås. Hade ingen aning om vart jag gick men jag hade på runkeaper under tiden så jag fick se vart jag hade varit (haha lite vilsen). Passade på att fota lite också och tog bilden här ovan. Sen slutade jag även tidigt, vilket var enormt skönt. Tog en promenix till mammas jobb och där fikade jag och pluggade fysik. Och det ska jag göra nu också hade jag tänkt - plugga fysik alltså. Har prov imorn (rädda mig!!) så jag ska även försöka somna i god tid så att jag är pigg.

Sega kolakakorHär har ni ett jätte enkelt recept på enormt goda kolakakor. De smakar verkligen mycket kola och de är så där underbart sega.

Kolakakor
100 gram rumstempurerat smör

1 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk sirap

1 msk vaniljsocker

1 kryddmått salt

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
 Rör ihop smöret och sockret. 
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, och salt i en skål och rör sedan ner allt i smörblandningen.
Till sist rör du ner sirapen.
 Knåda till en deg. 
Dela degen i 3 delar och rulla ut dem till längder. 
Platta till längderna lite granna med en gaffel. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter och skär sedan sneda kakor av längderna när du har tagit ut dem. 
Ät och njut, eller så går det lika bra att frysa in om man vill spara dem ett tag.

Kom tillbaks!Kikar in en liten snabbis bara för att säga godmorgon, eller tja.. snarare förmiddag, och önska er en riktigt bra dag! Hinner inte skriva så mycket mer för jag har lite att göra för tillfället men någon gång senare idag så kommer det komma upp ett recept på enkla och goda kolakakor som jag bakade igår. Så kika tillbaka lite senare vettja!

Denim lycka

Har äntligen hittat mig en jeansjacka som jag tycker om! Okej, sanningen är att egentligen så var det mamma som hittade den så jag har henne att tacka. Den fanns på H&M och 349kr kostade den vilket jag verkligen tyckte att den var värd! Hittade även en tröja på H&M som jag tyckte var väldigt fin. Det syns inte på bilden men det är typ broderade blommor över hela. 149kr kostade den. Och till sist så har jag inhandlat ett par shorts vilket behövs när det blir varmare för jag hade INGA shorts. Alla gamla är antingen sönder, borta eller passar inte längre. 199 kr var priset för dem och man hittar dem på Cubus.

I chose a road and this is where I ended up

 

Efter ännu en härlig morgonpromenad så har jag nu stoppat i mig dagens frukost. Längst upp på "att göra-listan" för resten utav dagen står en hel del plugg. Så det sätter jag igång med nu på en gång för att bli klar så fort som möjligt och få så mycket tid som möjligt till annat idag.

Allt annat än otursdag

Idag lättade en enormt tyngd från mitt hjärta när jag fick höra att farmor mådde bättre och sen även fick möjligheten att besöka henne på sjukhuset. Från början åkte hon in pga värk i höften men sen blev massa av hennes värden sämre och hon blev jättesjuk. När jag besökte henne för bara några dagar sen så var hon väldigt förvirrad, hade ont, såg nästan ingenting, vägrade äta och läkarna trodde att hon inte skulle klara sig. Det var verkligen hemskt! Men som tur är så har det vänt nu. Hon ska få komma hem på onsdag fast få hjälp av hemtjänst och så då, vilket är jättebra.
Är så lättad över detta. Jag står min farmor oerhört nära och det är nästan så att jag totalt sett har spenderat mer tid hemma hos dem än jag har gjort hemma. Om farmor inte hade klarat sig så vet jag inte vad jag hade tagit mig till. Men nu klarade hon sig och det är jag så lycklig över!! Älskar henne så enormt mycket!

Det börjar bra

Vaknade ganska tidigt, så jag började dagen med en morgonpromenad innan resten utav familjen vaknade. Det var riktigt underbart!


 

Sen vill jag även önska er en riktigt bra dag och att ni inte drabbas av nån otur trots att det är fredagen den 13e idag.

En stor förändring

Nåt som är väldigt typiskt mig är att jag får mina små (okej ofta stora) impulsiva "ryck" att sätta igång med något väldigt speciellt och av nån anledning så blir allt ofta ganska extremt. Om jag får ett "städryck" så räcker det inte med att plocka undan det som ligger framme utan då ska varenda låda rensas och varenda sak ska på sin plats. Problemet är bara att "rycken" brukar inte bestå ända tills jag är klar så i slutet så blir det ofta halvdant eftersom det känns helt plötsligt inte lika kul att städa t.ex.

 


I förgår så fick jag ett sånt "ryck" och en väldig lust att göra om på mitt rum, men jag väntade ändå med att sätta igång tills igår. Till en början så blev det enooormt stökigt, det gick bokstavligt talat inte att komma ut ur rummet utan att klättra över saker. Jag monterade ner halva skrivbordet och andra halvan monterade jag ovanpå en hylla (låter konstigt jag vet men det blev faktiskt bra) och så bar jag och mamma hyllor från farmor och farfars gamla hus (ca 100m bort) och hem. Gjorde en massa annat också och självklart så är det inte klart än, så det blir dagens projekt också. Som tur är så har inte "rycket" försvunnit än utan det är jättekul!

HofhMåste tipsa om en väldigt speciell blogg som en tjej som heter Johanna har, hofh.se. Efter att ha kikat in en enda gång så var jag fast och sen dess så har jag vart inne på hennes blogg i princip varje dag. Hon har verkligen en så underbar personlighet och jag älskar att hon verkligen är sig själv. Hennes blogg får i alla fall mig på väldigt bra humör. Kolla in videoklippet här ovan om ni vill veta mer, där svarar hon på en del frågor och besök bloggen förstås!

Det är ingen vanlig dag, för det är Sofias födelsedag!

Det här inlägget är tillägnat fina Sofia Lind som fyller 18 idag! Ett enormt stort grattis till dig! Jag hoppas att du får en helt underbar dag och njuter av allt dagen kan erbjuda. Njut av att det är BARA DIN dag och att du äntligen är vuxen.

 

Sen vill jag även tacka dig för att du är du och jag är enormt lyckligt lottad som har en vän som dig! Tack för att du finns och du ska veta att jag alltid finns här för dig när du behöver det. Saknar dig som en tok och älskar dig så sjukt mycket!

 

Kram på dig du underbara! <3

Två funderingar efter Alias

Har nu spelat lite spel med min lillebror och mamma. Det var faktiskt väldigt kul och vi skrattade som om vi aldrig hade skrattat förr. Nu däremot så sitter jag på mitt rum och funderar över två saker. För det första, varför jag alltid ska få lust att göra så mycket på kvällarna när jag har haft en hel dag att göra det jag vill fast ändå knappt fått något gjort? Och för det andra, hur jag skulle kunna tänkas göra om på mitt rum. Har sån lust att börja flytta runt på möbler och greja, men jag får nog hejda mig och vänta tills imorn för jag behöver verkligen sömn.

Lev livet

Älska Depend Art liner

 

Måste bara säga att jag älskar de nya nagellacken jag köpte igår, speciellt det silvriga. Det bästa med det silvriga är egentligen inte den silvriga färgen utan att själva "borsten" är oerhört liten så att det ska va möjligt att göra mer detaljer med den. Detta var dock första gången jag använde det och det fick bli lite halvtaskiga ränder. Är så oerhört ostadig på handen så det är inte lätt. Men övning ger väll färdighet?

Nödvändig medicin

Min dag har tyvärr varit lika dyster som det gråa vädret och regnet som har smattrat mot fönsterrutan under dagen, men det är just efter dagar som denna som man ska se till att överrumpla sig själv med så mycket glädjefyllda saker som möjligt under kvällen. Det är precis vad jag har gjort. Jag har sjungit, spelat gitarr, lyssnat på bra musik, spelat roliga spel på Iphonen, druckit te och nu hade jag tänkt se på smurfarna och fixa naglarna. Allt för att komma på bättre tankar. Ja, för just barnfilmer har verkligen en tendens att få världen att verka mycket färggladare.

Search for the light

Kan inte va annat än tacksam

 

Har haft en bra dag idag, till skillnad mot de senaste dagarna som varit ganska jobbiga. Det som gjorde denna dagen så underbar var att jag äntligen fick träffa min fin fina vän Lollo. Vi hade inte träffats på flera veckor vilket har känts som en evighet, så det var underbart att få träffas. Vi hade enormt mycket att prata om och våran två timmar långa promenad tillsamman räckte inte på långa vägar för att prata om allt. Så snart snart måste vi träffas igen. Saknar henne redan ska ni veta! Hon är en utav de bästa på denna jord och hon betyder obeskrivligt mycket för mig! Jag kan inte va annat än tacksam över att jag har en vän som henne.

Joy boostDen här låten gör mig verkligen på bra humör!

pÅsK!

Dagens äggfrukost

 

Det blev en hyffsad okej påskafton ändå. Vi åt mumsig påskmat, jag och jamie tog oss en cykeltur och även jag fick mig ett påskägg. Fast mitt var inte fyllt med godis utan jag fick lite annat smått och gott, t.ex. ett nagellack, ett läppsyl, några spännen mm. Ni tycker säkert det är konstigt men jag ville hellre ha det än godis. Smakade lite av min lillebror och det räckte för mig. Hoppas att ni andra haft en bra påskafton!

(Glad) påsk!Godmorgon och glad påsk på er!
Jag hoppas verkligen att ni alla har något kul planerat för den här helgen! Jag hade det. Skulle haft en mysig påsk med familjen +  farmor och farfar men som sagt nu är det ändrade planer. Farmor ligger inne på lasarettet och kommer nog vara där ett tag till, så jag ska nog hälsa på henne idag och sen måste jag till farfar och hjälpa honom med lite allt möjligt för han är inte van vid att sköta allt, det är farmor som brukar göra det. Ska ändå fösöka göra denna påsken så glad som möjligt för alla. För mig, farmor, farfar och självklart för resten av familjen.

Lång långfredag

Fram till ungefär klockan halv fyra idag så kändes allt helt okej trots huvudvärken som inte ville försvinna, men helt plötsligt så tog dagen en väldigt dramatisk vändning. Vi skulle åka till farmor och farfars gamla hus för att plocka upp lite utav deras saker för att sedan köra upp till deras nya lägenhet, men då ringde farfar och berättade att farmor hade ramlat. Hon har haft jätteont i höften i en vecka och nu ramlade hon och slog i just det stället hon hade ont. Det blev ambulans in till akuten och där är hon nu. Ingen vet nåt än om varför hon hade ont från början eller vad som har hänt i och med fallet idag men förhoppningsvis så hittar läkarna nåt. Det gör ont i mig att se henne ha ont. Hoppas verkligen att de kan göra nåt!Ingen här hemma var egentligen särskilt pepp på att laga nån middag i och med allt som snurrade runt i våra huvuden. Trots det så slängde vi ihop "hönökakepizzor" och det var faktiskt ganska så gott.

Inte helt hundra

Idag är ingen i familjen riktigt hundra. Nån har feber nån har ont i halsen och jag har en enorm huvudvärk. Jag har degat i soffan och spelat quizme hela förmiddan men för att bli lite piggare så slängde jag på mig mitt fina linne som jag köpte på H&M igår och så åkte hela familjen iväg för att handla lite (alltså mat). Inte världens roligaste syssla kanske men man kommer i alla fall igång lite.


Varför prestationsångest?!

Jag blir så enormt arg och trött på mig själv! Varför kan jag aldrig bli nöjd?! Jag är mycket väl medveten att jag har för höga krav på mig själv men det går liksom inte att tänka bort. Om någon frågar mig hur mattenationella gick idag så hade jag svarat att det gick helt okej. Jodå, det gick bra men jag är ändå inte helt nöjd. Jag kan inte släppa provet utan går igenom uppgifterna i huvudet och självklart kommer jag på saker som kunde blivit bättre. Innerst inne så blir jag inte helt nöjd om det inte är felfritt. Vilket är sjukt! Det är inte mycket som är felfritt, det är helt orealistiskt. Det är inte ofta man får alla rätt på ett prov och seriöst vad gör det om man får ett och annat fel? Kanske får ett lägre betyg - hmm.. men egentligen vad gör det? Man går i skolan för att lära sig saker, inte för att samla betyg och man måste hinna leva också. Detta vet jag, men jag måste bara få mig själv att fatta det också...Körde lite på gårdagens tema och slötittade på bolibompa med min söta lillebror hemma hos farmor och farfar i deras nya lägenhet. Har inte sett på det på flera år! Det gjorde att det kändes lite bättre för en stund.

Snart är det på allvar

Snart så är det dags. Om en timma så sitter jag i ett instängt klassrum med ett tjugotal spända klasskompisar och då är det dags för mattenationella. Känns inte kul alls att sitta och skriva prov mellan 8 och 12 och om jag ska va ärlig så är jag sjukt nervös. Har aldrig känt så här inför ett prov men nu känner man ju att detta faktiskt är på allvar...

Nostalgi på hög nivå

Ville få bort tankarna inför matte-nationella för en liten stund. Hur i hela friden lyckas man med det? Hehe det gick faktiskt. Vet inte riktigt hur jag kom på tanken men helt plötsligt så satt jag inne på Youtube och lyssnade på en massa barnlåtar som jag verkligen älskade när jag var liten. Det gav en verkligen flashbacks! Kan kännas lite smått fjantigt att sitta och lyssna på barnlåtar men saken är den att det gör en på riktigt bra humör!Den här låten har jag väldigt speciella minnen av. Mamma sjöng den ofta för mig innan jag skulle sova, fast med lugnare mer vaggsångsliknande tempo. Den har enooormt mycket och konstig text och det lite smått pinsamma är att jag kan hela utantill fortfarande. Egentligen är det inte Trazan och Banarnes låt utan Povel Ramel skrev den år 1957, så även mamma hörde den när hon var liten.

You´re all I think about at night

Dagens kamp

Bjuder på en till vårbild! =)

 

Den här dagen har i princip bestått av en enda sak, att se till att hålla uppe ögonen. Okej, självklart har det hänt en del även idag men jag har varit (och är) sjukt trött! På vägen till skolan så sov jag som en stock och efter det så kändes det som att jag aldrig riktigt vaknade till. Som tur var så hade jag inga prov idag (detta var enda "provfria" dagen denna veckan) så det var inte hela världen att jag var trött. Ikväll ska jag alltså försöka se till att somna i god tid eftersom det är nationellt prov imorn och då är det bra om man är pigg. Lär nog inte bli nåt problem att somna tidigt, skulle kunnat somna nu...

Drömmar om vår under pluggtid

 

Den här veckan så kommer jag tyvärr att vara helt "off". Hade gärna bloggat en massa för jag tycker det är sjukt kul, men tyvärr så tvingas jag faktiskt säga åt mig själv att minska lite på det under denna veckan. Måste verkligen fokusera på plugget. Men på torsdag eftermiddag då blir det UNDERBART med enormt stora bokstäver!!! Då är det äntligen lov och det behövs! Tills dess så låter jag mig inspireras av denna våriga bild i hopp om att våren faktiskt kommer snart och att kylan som kommit tillbaka inte bryter ut ännu mer utan försvinner lika plötligt som den dök upp.

Some moments are wonderful

 

Har verkligen varit duktig och pluggat en massa matte under dagen men under kvällen så valde jag att bara ta det lugnt. Använde en ansiktsmask, tog en varm dusch, såg på en film och lite annat mysigt. Men som pricken över i var helt klart att jag fick pratat med min fina vän Desirée en stund också. Det var så underbart att få höra hennes röst! Tänk, vi har inte träffats på snart två år men ändå så är vi så enormt nära. Men förhoppningsvis så ska vi äntligen träffas om en månad när jag ska iväg och segla med Elida. Det ser jag verkligen fram emot!

1+1=?


Var verkligen helt slut efter gårdagens födelsedags fixande. Somnade ganska sent vilket gjorde att jag sov ganska länge imorse. Eller tja... tills mamma väckte mig klockan halv elva. Har nu tagit det ganska lugnt sen dess, men det är det slut på nu. Ja, för denna dagen kommer till största delen ägnas till matteboken eftersom det är nationella prov under veckan som kommer.