En bra dag

 
Det är en bra dag. Jag har redan hunnit med att vara på  en liten loppis och fyndat en fin pajform, en fin kruka och ännu finare fat. Efter det så har jag gjort frappe till de som var hemma och spelat frågesportsspel med lillebror och läst i en bra bok. Snart ska jag träffa några underbara människor som jag inte har träffat på för länge. Det är en bra dag, som bara blir bättre.

Meningsfull kapten

Har på sista tiden lyssnat en hel del på Kapten Röd. Brukar vanligtvis inte lyssna på den sortens musik men för tillfället så blir jag på så bra humör av hans låtar. Sen har jag en förkärlek till bra och meningsfulla texter och saken är den att dessa låtar faktiskt har det. Så sanna och får en att verkligen fundera över saker och ting (om man nu lyssnar på texten förstås). Här är ett väldigt bra exempel:Du och jag tittar nog i olika speglar för jag kan inte se vad du menar
Annars måste dina speglar va skeva för smala ting verkar bli breda
Å men jag vet det är inte konstigt att man tvekar
Ingen kan fly när idealen bara ekar
Kraven finns där vart man än vänder
Att du inte duger är signalerna dom sänder
Modetidningarna bara sprider trender
Som inte passar människan så folk mår sämre
Ändå undrar alla vad det är som händer
När vissa väljer svälten

Men du är inte trasig, behöver inte fixas åhnejnej

När priset går upp kommer själen gå ner
Du är inte trasig, behöver inte fixas åhnejnej
Du kan sluta o leta det finns inga fel
 

Tankar om tankar

Jag visste - och önskade - att denna sommaren skulle medföra tid för tänkande. Jag visste - men önskade inte - att det skulle bli tufft. Jag var dock säker på att det skulle vara värt det eftersom det i slutändan skulle göra tuffa saker mindre tuffa och bra saker ännu bättre. Främst idag och de senaste dagarna har jag fått bevis på att allt detta stämde, vilket alltså egentligen inte är något dåligt. För som man säger: "what doesn´t kill you makes you stronger" och detta är en nödvändig process för mig för att faktiskt bli starkare i mig själv.
 
 
Med detta vill jag alltså säga en sak. Försök inte rymma från jobbiga tankar och känslor. Försök inte vara "stark" genom att koppla bort allt sådant, för det är det som gör en svagare. Bearbetning är A och O för att kunna bli starkare och utvecklas oavsett om det gäller en liten eller en stor sak, oavsett om det gäller t.ex. ett prov som gått dåligt eller en närstående som har gått bort. Tänk på det.
 
Det finns inget dåligt som inte medför något bra. Efter regn kommer ALLTID solsken!

Visst ska jag va på jobbet, men i tankarna kommer jag vara någon helt annan stans

Idag så ska jag vara duktig och "jobba" i åtta timmar. Åtta timmar, med ett oerhört enformigt arbete kan kännas väldigt segt men jag ska se till att göra det så roligt som möjligt och få tiden att gå hyffsat fort. Har tänkt att lyssna på gårdagens sommarpratare Jo Nesbø som jag aldrig hann lyssna på igår, lyssna på "vanlig" radio, ringa och prata med Lollo (om hon har tid) och tänka på fina sommarkvällar, utflykter, underbara människor, kommande upplevelser denna sommaren och minnen som gör så att det pirrar i magen av härlighet.
 
En sommarkväll att minnas när tiden tickar på långsammare än vanligt
 
 
Efter jobbet har jag en hel del samtal att ringa. Måste boka om en tandläkartid eftersom det har dykt upp lite roligheter som "tyvärr" gjort så att jag inte komma på den inbokade tiden. Sen måste jag ringa optikern och fråga vilken lins som ska sitta i vilket öga (har alltså olika styrka på linserna) för på något sätt så har jag tappat bort pappret där det står. Så här står jag som ett fån och tittar med ett öga i taget för att se om jag kanske ser lite sämre med något av de, men skillnaderna är så små så att det är omöjligt att avgöra.
 
Jadu, det är dagens planer det. Fast efter det så ska jag ha lite skoj också har jag tänkt. Exakt vad jag ska göra vet jag inte riktigt, men något skoj i alla fall!

Att göra en mamma lycklig

Mamma trodde att hon skulle komma hem till ett stökigt hus och skulle behöva ställa sig och laga middag när hon hade jobbat över i två timmar. Hon hade fel...
 
 
För hennes dotter och son fick ett "ryck" och städade hela huset, gick till ICA och handlade och lagade sedan kycklingspett med ris, sås och en riktigt mumsig sallad som stod på bordet när hon kom hem. De hade också fixat efterrätt i form av hemgjord jordgubbsglass och mamman var överlycklig. Det var även dottern och sonen, för att göra någon annan lycklig är bland det bästa som finns!
 

A day for a brother

Idag tog jag mig en ledig dag, bara för att vara med min söta lillebror. Allt för få dagar har jag kunnat tillägna honom när skolan har varit igång så nu tar jag varenda chans jag kan finna att vara med honom.
 
Här ovan ser ni vår mumsiga frukost och en utav de enormt fina skålarna jag fick från Lollo igår.

Födelsedagar och annat underbart

Min händelserika och underbara dag började med lugn morgon och en mumsig frukost. Macka med banankesella och jordgubbar var verkligen inte fel! Åt det, bläddrade i tidningen, gjorde sudokun i tidningen och lyssnade på radio. Det tycker jag är en bra start på dagen och det var nästan så att jag tänkte sätta mig ute, för det var ju fint väder!
 
 
Efter det gjorde jag allt det jag sa att jag skulle göra. Det blev mycket prat om resor och underbara ting på förmiddagen och jag bjöds även på lunch, vilket gjorde så att jag kunde gå raka vägen till jobbet utan att behöva gå hem och ta nåt att äta. Jobbade till fem (en timme längre en jag tänkt) och slapp alltså ens se att det regnade och åskade för  jag har inte ens nåt fönster där jag jobbar (vilket annars är tråkigt) och när jag slutade var det fint väder igen.
 
 
Sen blev det den där mysiga fikan och en glad 80-åring tackade tusentals gånger för presenter. Älskar dig fina farmor!
 
 
Jag och min underbaraste Lovisa tog sedan en lång promenad och pratade som om vi aldrig pratat förr. När vi blev trötta i fötterna satte vi oss i ett torn med utsikt över hela Fritsla och där fick jag presenter. Jag hade själv glömt det nu, men jag har ju faktiskt fyllt år för inte så länge sen.
 
 
Fick ett underbart fint silverhalsband och två skålar som får  visas på nån frukostbild inom kort. Älskar dem! Älskar Lollo!
 
 
Som avslutning på dagen gjorde jag mig en kopp med varm mjölk och ploppade i några jordgubbar. Hade ingen aning om det var gott (kombinationen alltså, för de var för sig vet jag ju är gott) men det var det. Mjölken smakade sötare och jordgubbarna fick intensivare smak, smakade mer jordgubbar.
 
Nu måste jag försöka sova. Har knappt kunnat sova något alls de två senaste nätterna. Så godnatt!

Från att göra inget till att göra allt

Från att ha lugna dagar förra veckan utan några planer alls, då jag bara tog dagarna som de kom, så består denna veckan av dagar med massvis med planer. Inget av det känns dock jobbigt utan jag älskar "blandningen".
 
Idag ska jag träffa en underbar människa som betyder oerhört mycket för mig. En människa som har funnits där och hjälpt mig genom tuffa tider, som jag nu inte träffat på väldigt länge. Det ska bli så underbart att träffa henne. Efter det så har jag tänkt jobba en stund och kanske prata med min fina vän Lollo under tiden. Efter det blir det middag hemma och sen till farmor och farfar med mamma och lillebror för att fika och fira farmor som idag har vandrat på denna jord i hela åttio år! "Stora" firandet är dock på fredag då hela familjen kan deltaga. Sen på kvällen hade det varit härligt att träffa Lollo också för jag saknar henne så enormt mycket!
 
Sen (som vanligt) så har jag massa småsaker jag gärna också vill hinna med under dagen, men vi får väll se hur det blir med det idag.
 
En fin en önskade en bild på smyckesträdet i sin helhet, så här kommer det. Själv är jag förälskad i krukan som jag hittade av en slump i källaren, som jag aldrig sett förut.
 
 

Ett plötsligt sommarjobb

Hade tänkt blogga imorse men dagen fick en ganska plötslig vändning då pappa ringde. Han frågade om jag vill tjäna lite pengar och jag svarade att det självklart beror på. Det var som så att de på Cordgarn (en fabrik här i byn) behövde lite extra hjälp och då undrade om jag hade lust att ta mig an uppdraget. Jag hade inget planerat för dagen så jag tackade ja, men med det visade det sig även att jag tackade ja till ett sommarjobb.
 
De ville att jag skulle komma direkt, men man kan väll säga att jag inte var riktigt redo. Innan pappa ringde så traskade jag runt i nattlinne och ruffsigt smutsigt hår men så snabbt jag kunde gjorde jag mig redo. Upp med håret i en tofs, på med kläder, lätt sminkning och sen iväg. På vägen hände det som bara händer på film. En bil körde rakt i en vattenpöl bredvid mig och jag blev dyngsur.
 
 
Till sist så kom jag fram (promenerade alltså dit) helt ovetande om vad det faktiskt var jag skulle göra och med kläder som var våta som om jag hoppat i varenda pöl jag sett på vägen. Bra jobbat Cecilia. Komma helt dyngsur till ditt första "riktiga" jobb, bra jobbat. Jag berättade dock om bilen och det hela blev något komiskt.
 
Mitt jobb är väll egentligen inte det roligaste precis. Jag inspekterar rullar med en slags väv som används för att hålla kompresser på plats efter en viss sorts hjärtoperationer. Jag ska inpektera varenda en och kolla ifall de sticker upp några trådar (så tunna så att de nästan inte syns) någon stans och klippa bort dem eller slänga hela rullen om det sticker upp för många (det händer ofta). Det är ett väldigt enformigt jobb, men egentligen är det inte helt fel att sitta i en ganska skön stol, kolla på lite rullar, klippa lite och lyssna på radio och bra musik.
 
Det bästa av allt är att jag väljer tiderna nästan helt själv. Alla ska inspekteras, sen när jag väljer att göra det spelar ingen roll. Så jag kan ta sovmorgon, jobba några timmar då och då. Okej, det låter väldigt slappt och visst det är det, men det är måååånga rullar som ska kollas (och packeteras). Ja för att va exakt så är det 21600st. Nej nu ljög jag, jag ska packetera 21600 rullar som är godkända. De som får IG kastas och räknas inte alls. Så egentligen inspekterar jag mååånga fler än 21600. Men men jag har helt plötsligt ett sommarjobb och det är jag glad över!
 

Smyckesträd

 
Precis som vissa av er anade så hade projektet något med smycken att göra. Det blev ett smyckesträd helt enkelt. Tyckte att det kunde vara väldigt praktiskt eftersom om man hänger upp sina smycken på ett sådant träd då ser man ju dem mycket bättre till skillnad från när de till exempel ligger i en låda. För jag personligen har i alla fall en tendens att använda samma smycken om och om igen även om jag har andra i lådan bara för att jag helt enkelt inte tänker på att jag har andra. Nu kommer jag nog istället kunna variera mig mer, i och med att jag faktiskt har en överblick över vad jag har. Plus att trädet är en väldigt fin inredningsdetalj.

Jordgubbar och regn

 
Sitter och mumsar på min frukost. En skinkmacka, en kopp kaffe och yoghurt med jordgubbar och pumpakärnor. Ja jordgubbar ja, hu va jag har ätit jordgubbar de senaste dagarna! Jag har nog aldrig ätit så mycket som de senaste dagarna men jag vill ju passa på så länge det finns. Snart är ju faktiskt "jordgubbsperioden" slut. Därför försöker jag också variera mig lite för att inte riskera att "tröttna", jordgubbar med mjölk, med yoghurt, med glass, med vispad grädde, eller kanske göra en jordgubbssmothie. Det är bara fantasin som stoppar. 
 
För övrigt så har jag massvis med idéer på vad jag ska göra idag. Saker som faktiskt passar bra när regnet smattrar på fönsterrutan. Jag har tänkt läsa lite, skriva lite, sjunga mycket och så har jag tänkt ta mig an några små "projekt". På tal om projekt, i eftermiddag kommer resultatet på "projektet" jag pratade om här.
 
Ha en bra dag allihopa!
 

Fint som blommor

 
Tog mig en promenad med årets första sommarpratare, Anja Pärsson, i lurarna. Det var underbart och faktiskt första gången som jag lyssnade på ett "sommarpratar-program". Jag har längtat efter att de ska börja eftersom jag tyckte de verkade så bra och Anja gjorde en väldigt fin inledning. Det var väldigt bra gjort och satte verkligen igång tankeverksamheten i mitt huvud. Jag har bestämt mig för att nu lyssna på alla sommarpratare i år. För oavsett vad de gjort och gör i sitt liv, oavsett om jag kan relatera till deras berättelser eller ej, så har jag något att lära från alla. Därför vill jag inte missa en endaste person, inte ett endaste ord.
 
 

Den underskattade glassen

Ja, glass är verkligen underskattat. I alla fall från min egen sida. Har väll alltid tyckt att (nästan alla sorters) glass är gott, men man kan väll säga som så att jag helt enkelt inte har unnat mig den "njutningen" särskilt ofta under de senaste åren. När vi var i Grekland så gjorde jag dock det, både vanliga Magnumglassar men även en del hemgjorda glassorter som var den godaste (och bland de dyraste) glassen jag nånsin ätit! Så nu tänkte jag läska er med lite glassbilder så att ni också kanske blir sugna på glass och njuter av massa glass i sommar. För visst ska man äta glass på sommaren!
 

Så som det ska va

Jag har haft en underbar midsommarafton!
 
 
Att börja dagen med en cykeltur tillsammans med lillebror till farmor och farfar för att sedan äta jordgubbsfrukost är inte helt fel.
 
 
Efter det fortsatte cykelturen runt hela finaborundan för att plocka påsar fulla med blommor för att använda till midsommarkransar.
 
 
Sen begav vi oss över till grannarna där bordet stog dukat. Fast maten hjälptes vi alla åt att fixa. Eller tja.. alla utom Jamie kanske. Han...ja va gjorde han?.. han tittade på.
 
 
Med tanke på all sill som fanns så var det synd att man inte gillar sill.
 
 
Men jordgubbar det älskar jag, så det åt jag tills jag storknade (mycket mer än de på bilden, hehe)
 
 

Och som pricken över i så kom Jamie på att vi hade glömt att plocka sju sorters blommor för att lägga under huvudkudden inatt. Det kom han på klockan tolv när jag gav honom en godnattkram. Så vi gav oss självklart ut i mörkret, iförda något för stora morgonrockar och foppatofflor. Vi plockade blommor som nu ligger under våra kuddar och det gjorde vi i tystnad, bara för att det är så det ska va...
 
 
 

google415c59211bae2b9a.html

 

Vad finns kvar

 

The hotel

Tänkte bland annat dela med mig av lite greklandsbilder nu under de kommande dagarna. Delar upp dem i inlägg med olika "teman" och detta blir då första, med temat "Hotellet".
 
 
Hej och välkommen till Atalos Villas!
 
 
Rummen är väldigt enkla med bara det nödvändigaste. De hade dock skaffat nya överkast som jag förälskade mig i direkt. Kanske inte så grekiska men oerhört fina!
 
 
Det finns en bar där man kan beställa lite allt möjligt. Om Giannis (hotellägaren) är där vill säga. Det är bara hans familj som driver hotellet och de hämtar även alla gäster från flygplatsen/hamnen så han har helt enkelt inte tid att stå i baren jämnt. Jag kan även berätta för er om GMT som i Grekland (på skämt) inte betyder det det brukar betyda (sök på google om du inte vet) utan "Greek maybe time". Med det menas att om en grek säger "whait a moment" så kan det vara allt från 3 minuter till 3 timmar.
 
 
En pool finns och det är faktiskt i den poolen som jag en gång lärt mig simma. Några engelsmän lämnade även efter sig en massa badleksaker som främst de två tioåringarna (men även äldre med mycket barnasinne) älskade.
 
 
Och precis som i de flesta poolerna på Santorini så finns det en delfin.
 
 
Extra fint var det på kvällen
 
 
Alla rum har balkonger, men i närheten av grannarnas rum så finns en extrabalkong där vi hade några fina stunder.
 
 
På hotellet finns möjlighet att ligga i skuggan av palmerna även under de varmaste soltimmarna
 
 
Fast om man älskar solen så passar man nog bäst uppe på soldäcket
 
 
Själv älskar jag just denna sittplatsen
 
 
Visst, hotellet är inte världens lyxigaste men här känner vi i alla fall oss hemma

Varmt välkomna denna sommardag!

Godmorgon och speciellt hej till alla nya läsare! Ja för igår hade jag ett rejält besöksrekord, vilket jag tycker var enormt roligt! Tror att detta var tack vare att Victoria publiserade en utav mina frukostbilder på sin blogg, vilket också gjorde mig enormt glad! Hoppas att era besök inte enbart var engångsföreteelser utan att några utav er gör lite återbesök då och då. Ni är varmt välkomna!
 
 
 
Även denna morgonen har jag "lekt" med maten. Blev väldigt somrigt och gott! Gjorde overnight-oatmeal för första gången och hade i en skvätt gräddkolaarom. MUMS var det verkligen! Kan lägga upp receptet om någon är intresserad? Nu ska jag fortsätta med projektet jag började på igår och sen blir det ut och plocka blommor till min midsommarkrans. För imorn är det ju midsommar!
 

Ett projekt, eller?

 
Har börjat på ett litet projekt. Har rotat runt i stora högar med grenar från träd som (olyckligtvis) har huggts ner och nu hittat den perfekta tror jag. Har ingen aning om min idé kommer funka men jag hoppas det. Är det nån som kan gissa vad det är jag tänker göra av denna? Tror iför sig inte att det är så lätt och gissa men om någon lyckas göra det så vore det himla skoj!

Sovmorgon

 
Valde att hoppa över morgonpromenaden imorse och sova ut istället. Det blev att jag sov till halv elva vilket är väldigt sent för att vara mig, vanligtvis vaknar jag vid åtta. Frukosten åts ute på altanen, det var ju faktiskt ganska varmt (förvånande). Så idag ska jag passa på att va ute och kanske att jag ska gå på min lillebrors fotbollsmatch. Vad som mer händer idag det återstår att se. Alltid händer det något.

Att glömma dagar och planera inför andra

 
Vid åttatiden så begav sig hela familjen till grannarna för att planera inför midsommarafton som vi har tänkt att fira tillsammans. Efter ett tag frågade tjejerna om jag hade lust att följa med på en liten promenix och självklart så ville jag det! Allt var redan bestämt inför fredagen så jag gjorde ju ändå ingen "nytta" där mer. Vi hade riktigt mysigt då solen gick ner bakom skogen. Vi gick genom högt gräs, sprang över en tomt (gick lite fel och kom till en återvändsgränd och hade inget annat val hehe..), kände på vattnet i poolen och skrattade en hel del. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och funderade över om det var måndag eller tisdag, eller hade det redan blivit onsdag? När man glömmer vilken dag det är, ja då är det verkligen sommarlov!

Dag med brorIdag så har jag en heldag med min söta lillebror. Gjorde en riktigt mumsig frukost bestående av hemmagjord hallonkräm och bananscones. Sconsen var fortfarande väldigt varma när bilden togs, därför ligger inte osten på än eftersom den då hade smält helt. Efter frukosten så har vi inte gjort så mycket vettigt, precis som det ska va på sommarlov. Vi har spelat yatzy, skrattat så att vi föll ihop på golvet (ja bokstavligen) och bara haft skoj. Vad det blir mer av dagen återstår att se. En fika hos farmor och farfar som ska få lite presenter från greklandsresan kanske det blir. Vi gör helt enkelt det som faller oss in.

Förändringar och mumsig middagHar ägnat i princip hela dagen till att greja med den nya designen. Det var riktigt kul, svårt men även lärorikt och jag är faktiskt väldigt nöjd med resultatet. Det finns vissa småsaker som jag inte är klar med (läs: som jag inte har kommit på hur man gör än) som kanske dyker upp någon gång fram över. Om du inte kan se den nya designen så kan du testa att uppdatera webbläsaren, då borde du se den.

Förutom det så har jag lagat middag till mamma och lillebror. Det var tur att de båda kom hem sent för det tog väldigt lång tid (2,5 timmar). Först så tänkte jag följa ett recept, men sen fick jag så många andra idéer så det blev inte riktigt så. Istället för pannbiffar med ris och brunsås så blev det rosépepparbiffar som var fyllda med ost- och paprikaröra serverat med ris och indisk sweet chilisås. Maten hade rykande åtgång. Mamma och lillebror tyckte precis som jag, att det var väldigt gott, så det var värt de där 2,5 timmarna.

Om inte vädret ger sommarkänslor så får man göra det själv

                           


Har verkligen sett till att få sommarkänslor under denna morgonen. Började med en lång morgonpromenad då jag plockade famnen full av blommor och sen en frukost som gav minst lika mycket sommarkänslor. Testade att göra bananpannkakor för första gången och det blev riktigt mumsigt! Åt dem med naturell yoghurt, svenska jordgubbar och självklart en kaffe på det. Nu går jag runt och sjunger på "Visa vid vindens ängar" som är så sommrig som det bara går och lyckan sprätter i kroppen. Älskar sommar!

BlogglustFörutom att jag nyss konstaterade att mitt hår blev väldigt stort och lockigt efter en promenad i regnet för nån timma sen så håller jag på och grejar med en helt ny design till bloggen. Det lär ta ett tag, för trots att jag inte kan så mycket så vill jag göra det själv och inte bara ta någon som redan är färdig. En ny design, förändringar på blogg.se (som jag i alla fall än så länge gillar) och ett inspirerande skoj sommarlov det ger "blogglust" det!

Hemma
Nu är jag hemkommen från Grekland. Det känns helt okej faktiskt. Jag ser fram emot en svensk sommar och ett underbart sommarlov. Jag hade velat blogga mer när jag var iväg, men internetet krånglade och det tog väldigt lång tid när man väl bloggade. Som ni kanske förstår så ville jag inte sitta inne på rummet och vänta i evigheter på att till exempel en bild skulle ladda upp när jag kunde ligga ute i solen och sola. Men jag ska skriva några inlägg om resan under den kommande veckan, I promise. Problemet är bara att internetet här hemma inte heller vill funka som det ska, men det bättrar sig nog snart.

I mysiga kullerstensgränder iförd småblommig klänning

Livet leker när jag vandrar i en gränd med kullerstenar, i en småblommig klänning och i 30 graders värme (i skuggan). Lyckan sprätter i mig när vinden blåser i håret, jag ser massa fina saker och hör alla ljud som bara finns på dessa ställerna.

 

 

Jag vill bo i en gränd. Kanske inte en så liten som på denna bilden, men på något ställe likt t.ex. marsstrand där det där lite gammaldagsa är bevarat till viss del. Det ska va möjligt att gå på loppis nån gång ibland, det får gärna finnas gårdsbutiker och gärna massvis med fik och bagerier där man tidigt en sommarmorgon kan köpa sitt frukostbröd färskt och äta medans det fortfarande är så pass varmt att smöret smälter. Bara för att det är så härligt fint.

Lyckligt lottad flicka


En av dagens fina presenter


Jag är lyckligt lottad. Jag är lyckligt lottad för att få ha så många underbara människor runt omkring mig och idag har jag verkligen blivit uppvaktad av några utav dessa människorna. Jag har fått en mängd fina och vackra saker och min födelsedag har varit underbar! En inspirerande själ höll också ett fint tal för mig efter middagen, som fick håret att resa sig på armarna och en tår att falla ner för min kind. Jag känner mig varm inombords och enormt tacksam. Efter sådana fina ord och uppvaktningar kan man inte vara annat.

En dag på en öDagen började med att jag fick min banan med mjölk som så många mornar hemma. Det smakade dock något anorlunda, fast gott.Sen blev det en hel del promenader med fotografering då jag bland annat klättrade upp i bergsklippor och upp på kyrkor för att lyckas ta de bilderna jag vill knäppa. Fick även testa Katriinas systemkamera en liten stund och jag var som i himmelriket. Höll den som om den vore ett litet barn.Har faktiskt inte varken solat eller badat särskilt mycket idag. Kände att jag behövde hålla mig borta från sol och vatten en dag. Brännan svider och exemen kliar men det gör inget alls, det är underbart ändå! Istället njöt jag genom att besöka ett mysigt glasscafé som hade mumsig hemgjord nygjord glass, med största delen utav gänget. Mmm...


Känslan av att få göra precis det man känner för

 

Livet känns underbart! Jag sitter i den 28 gradiga skuggan iförd min blommiga klänning som jag känner mig fin i och med i alla fall något brunbrända ben. Jag dricker god cappuccino, skriver ner fina tankar i fina skrivböcker och riktigt njuter av livet.

Den som tror att vi inte solar oss bruna tror fel

Underbart skönt!

 

Såhär blek var jag när vi kom, det är jag inte nu längre.

 

På stranden kan man leka med stenarna ;)

 

Tröttnar man på havet så kan man gå till poolen. Där är det dock skugga på sena eftermiddagen men varmt i vattnet är det ändå och om man vill sola så är det bara att gå upp på soldäcket.

 

Vi har det redigt bra här!

Är ledsen fast glad


På stranden

Tyvärr så vill inte internetet här samarbeta med mig. Vill gärna uppdatera och jag gör så gott jag kan, med det krånglar. Det beror också på var jag befinner mig och vilket nätverk jag är uppkopplat på. Ibland funkar det bara med textinlägg och ibland bara bilder, så räkna med att det blir så under resten av veckan.

Högt upp bland molnenIdag har jag befunnit mig högt upp bland molnen, både bokstavligen och bildligt.  Jag har idag färdats till mitt andra hem. Jag har dock en klump i magen och det är många tankar som far runt i mitt lilla huvud. Jag har lättat dessa tankar genom att sitta på ett fint ställe och skriva, precis som jag längtat efter att få göra så länge. Det är mycket som har hänt idag, men jag vet att från och med imorgon så kommer jag befinna mig i någon form av lyckorus och det känns underbart!Mys-afton

 

Har spenderat kvällen med den här fina tjejen. Det var underbart att sitta på ett fik och prata, lyssna på musik och bara ta det lugnt i flera timmar.

 


Nu är klockan dock för sen. Har några saker kvar att greja med innan jag kan gå och lägga mig, vilket känns så där i och med att klockan ringer om fyra timmar. Fast självklart är jag glad ändå, det är ju till Grekland jag ska!

För vi har (inte) tagit studenten

Nej inte har vi tagit studenten inte, men ettan har vi alla fall överlevt.


I min blommiga klänning skuttade jag till bussen klockan 6.40 imorse.


Hej då skåpen.


Avslutningsunderhållningen började med pianospelande


Följt av skönsång


Och sedan Bäckängs egna Euphoria


Sen blev det fika i stadsparken med härligt folk. Inte bara dessa två här ovan utan hela klassen och vi satt inte heller där de sitter på bilden för där fick vi visst inte sitta.


Dessa filurerna var också med


Och dessa


Vi var glada och hade skoj!


In action!

Nu är jag hemma och ska packa inför resan imorn. Jag har tre timmar på mig, sen blir det mingla i mark!

Dag i ett


'Mumsig fika på studentfirandet

Idag har det verkligen gått i ett, fast det har vart skoj. Skola och grillning, hem snabbt och fixa mig och sedan åka på studentfest. Det var riktigt mysigt och med folk mellan ungefär 9 månader och 90 år. Det var riktigt gulligt att höra de gamla prata om minnen och annat fint.

 

Väl hemma började jag tillverka kort som vi i klassen ska ge tillsammans med blommor till våra "klassföreståndare". Tyckte att det var ett riktigt roligt "uppdrag". Nu är jag helt klar med dem så jag ska börja fixa lite inför imorn. Hmm.. undra när jag kommer i sängs ikväll... Fast äsch! Sova kan man göra i graven!

 

 

På en sten vid en sjö i en skogIdag var det återträff med gamla klassen på klippan vid furusjön. Sommarkänslor, helt klart. Nu luktar man rök och det lär man även göra efter skolan imorn eftersom vi ska grilla på idrotten. Ååå kan inte fatta att det är sista skoldagen imorn! Känns overkligt!

Nationaldag

Förälskad från en ny synvinkel

Härom dagen botaniserade jag mig runt i Birgittas härliga butik här i Fritsla. Det är nästan fy skam att jag inte har varit där sen jag endast var intresserad av den lilla leksakssektionen som finns. Förälskade mig i butiken som om det var mitt första besök, för nu såg jag allt med andra ögon. Det var så mycket som var så typiskt mig!Inte kom jag ut tomhänt heller. Nej, i min hand höll jag en jättegullig pastellblå tallrik med fina gulliga blommor. Ni får ingen bild på den nu men den kommer med säkerhet dyka upp på en och annan frukostbild inom kort.

Belöning

 

Nu är ÄNTLIGEN allt "viktigt" avklarat i hela ettan! Gu va underbart det känns! Firade det genom att köpa mig en bodybutter. Okej, jag köpte den egentligen igår. Jag har ju inte haft tid och köpa idag eftersom skoldagen inte är slut än, men jag lät den i alla fall vara oöppnad igår för att vänta tills allt var över. Tyckte att man var värd en liten "belöning" efter allt pluggande.

Femton timmar och tio minuter


Hejsan svejsan!
Kemiprovet är gjort och betygsamtal i samhäll har jag haft. Jag är lättad, jag är nöjd, jag är glad.
Och om femton timmar och tio minuter är ALLT klart!

När man dömmer boken efter omslaget


Känner mig hyffsat nöjd med plugget nu. Provet är imorn och jag känner mig redo. Så resten av kvällen så ska jag slappa. Ska ta ansiktsmask och läsa en stund hade jag tänkt. Jag håller för tillfället på att läsa boken här ovan. Köpte den på loppisen på Åhaga för en femma, kände att den passade mig. Ja i alla fall titeln och omslaget, själva "storyn" är egentligen ganska tråkig och inte riktigt min stil. Men jag läser den ändå, bara för att...

Tänker inte låta energitjuven stoppa mig!

 

Dagen kunde ha börjat bättre, men nu försöker jag tänka bort det. Tog en lång promenad och sen "lekte" jag lite med frukosten och det fick mig på bättre humör. Det här SKA bli en bra dag och ingen eller inget ska få mig att bli depp (trots att det endast står kemiplugg och städning på schemat)!

Nailart

Konfa-lördag

Denna dagen består utav konfirmation. Inte min, nej det var för två år sen, utan det är Eveliinas (hon som även ska med till grekland om en vecka) Har precis kommit hem och mellanlandat en snabbis för att strax bege mig hem till den nykonfirmerade med resten av familjen.

 

Har även pysslat ihop ett litet kort som hon ska få

Milky day

I Malaysia har man idag försökt slå Guinnes världsrekord i skålningar med mjölk.

I grannlandet Thailand har kampanjen "Thai drink milk" anordnats, där thailändare kan gå in och ladda upp klipp på när de dricker mjölk. För varje klipp som läggs upp doneras ett paket mjölk till Röda korsets arbete med att förbättra hälsan hos världens fattigaste.

I Nigeria ordnas aktiviteter på skolor och även en hel del "pressaktiviteter" för att prata om mjölk.

Varför detta?Jo, för idag är det mjölkens dag vilket många länder firar på olika sätt. För oss här i Sverige är ju mjölken så pass "självklar" så det är inte många som firar denna dagen. I u-länder däremot kan ett glas mjölk vara skillnaden mellan liv och död tack vare alla näringsämnen det innehåller.

Så nu tänker jag "upphöja" mjölken genom att ta mig ett glas. För det är ju ändå mjölkens dag.

Morsning korsning

 

Att börja 12.15 och sluta 13.25 är inte helt fel. Njuter med långfrukost och the script i högtalarna för att "fira" det. Känns också riktigt skönt att detta blir den sista plugghelgen på läääänge!