Som i fabriken

När det var långfredag och påskafton så spenderade jag en del utav min tid med att för första gången baka mazariner. Pilligt var det och goda blev de. Nästan precis som fabriksgjorde, fast kanske lite fulare men godare.
 
 
Ingredienser (ca 15 st):
Till bottnarna
3 dl vetemjöl - 1/2 tsk bakpulver - 100g margarin eller smör - 2 1/2 msk strösocker - 1/2 ägg
 
Till fyllningen
150g mandelmassa - 50g margarin eller smör - 2 1/2 ägg - 4 msk vetemjöl - 1/2 tsk bakpulver
 
Till glasyren
2 dl florsocker - ca 1 1/2 msk vatten - lite citronsaft
 
Gör så här:
Smörj formar av metall eller aluminium väldigt ordentligt. Arbeta sedan samman ingredienserna till bottnarna och låt sedan degen vila inlindad i plastfolie i kylskåpet i några timmar.
 
Förbered fyllningen genom att riva mandelmassan eller finfördela den i en matberedare. TIllsätt sedan rumstempererat matfett och rör alltsammans smidigt. Blanda i äggen, ett i taget under omrörning och vänd sedan i mjölet blandat med bakpulvret.
 
Kavla ut och klä formarna, eller tryck ut degen direkt i formarna. Fördela fyllningen i formarna och grädda sedan i nedre delen av ugnen i 200°C i ca 15 minuter. Låt dem sedan kallna. Ett tips om man vill att de ska få en platt yta är att när de svlanat någorlunda vända dem upp och ner på ett plant underlag och låta dem kallna så.
 
Gör sedan glasyren genom att röra ihop sockret med lite vatten taget tills det fått en bra konsistens. Om man har lite citron så kan man också gärna droppa i lite granna för extra god smak. Du kan också göra som jag och färga den med lite karamellfärg eller liknande. Bred sedan på glasyren och låt stelna.
 
Sen är det bara att njuta av dina bakverk!!!
 


Kommentarer
Lina Kantola

MUMS!!! Vilken fin blogg du har :)

Svar: Åh, tack så mycket! =)
Cecilia Par

2013-04-07 @ 11:58:29
URL: http://linamelinda.blogg.se


Gör min dag genom att lämna ett avtryck här:


Vad heter du?
Stamgäst?

Vad är din e-mailadress? (bara jag kommer kunna se den)

Har du nån blogg jag kan kika in på?

Skriv det du har på ditt hjärta här:

Trackback