En himmlans massa pluggtips

För en lång tid sedan var det en fin en som frågade om jag kunde ge några "pluggtips". Jag lovade att jag skulle göra det när tid fanns, vilket var menat för ett bra tag sedan, men bättre sent än aldrig. Fast sanningen är att det inte är så lätt att ge tips. Det som fungerar för mig kanske inte fungerar för dig, men så här tänker jag kring det hela i alla fall.

 
För det första så tycker jag att det är så oerhört viktigt att planera. Se till att du börjar riktigt i god tid, skriv upp alla läxor och prov och det kan också vara bra att planera exakt när och vad du ska plugga. T.ex. så kan jag bestämma att jag efter skolan ska räkna matte i en timma. Då är det mycket större chans att man får det gjort, istället för att man går hela kvällen och tänker att man ska plugga matte snart och fördiver tiden med något helt onödigt bara för att "slippa" räkna matte just för tillfället.
 
 
För att få lite tydligare bild på vad jag faktiskt har att göra och för att inte missa något så brukar jag skriva listor. Ibland kan det vara lite uppstressande, när man inser hur mycket som måste tas tag i, men att rent konkret kunna stryka saker från listan och se den krympa är en riktigt skön känsla.
 
 
Som ni märker så använder jag enormt mycket färg när jag pluggar och det är något jag verkligen rekomenderar. Har massvis med färgpennor både hemma och i skolan. Det gör det hela så mycket roligare och man blir faktiskt ganska glad av det. Dessutom så tycker jag att jag minns saker bättre då. Har läst många gånger att man lär sig och minns saker bäst när båda hjärnhalvorna får samarbeta, alltså både den kreativa halvan och den andra lite mer intellektuella. Om det är sant så skulle man ju kunna säga att detta tips, i alla fall nästan är vetenskapligt bevisat att det är gynnsamt.
 
 
Försök också tänka på att använda så många utav dina sinnen som möjligt. Läs texter högt för dig själv, skriv sammanfattningar, spela in texter, lyssna, titta på filmer, rita, hitta på lite egna experiment om ämnet tillåter det, ha fantasi helt enkelt! Det ligger faktiskt något i det där om att saker och ting blir vad du  gör det till, så gör plugget så roligt som möjligt!


Kommentarer
Johanna Retrolover Alm

Åh vad härligt att hitta en sån här kreativ blogg!

Svar: Åh tack, dina ord gjorde mig enormt glad.
Cecilia Par

2013-01-30 @ 10:57:23
URL: http://retrolover.blogg.se/
mika<3

Åh vilka härliga bilder och bra tips! Du får det att låta så roligt :) <3

2013-02-04 @ 08:08:54
URL: http://mikaelagunnarsson.devote.se
Amanda

Åh vad fin blogg du har! :)

Svar: Åh, tack du fina! =)
Cecilia Par

2013-02-07 @ 22:30:47
URL: http://www.stylebymanda.blogg.se


Gör min dag genom att lämna ett avtryck här:


Vad heter du?
Stamgäst?

Vad är din e-mailadress? (bara jag kommer kunna se den)

Har du nån blogg jag kan kika in på?

Skriv det du har på ditt hjärta här:

Trackback