Du orkar inte hur länge som helst...

En gång så var det en psykolog, som när han höll ett föredrag om stresshantering, höll upp ett glas med vatten. Publiken förväntade förmodligen sig den klassiska frågan: "Är glaset halvfullt, eller halvtomt?", men det var inte vad vad psykologen frågade denna gången. Istället frågade han: "Hur tungt är det här glaset?" Han fick många svar på sin fråga, mellan ungefär 20g och 500g, men det var inte vad han var ute efter.
 
"Den exakta vikten spelar ingen roll"-fortsatte han. Allt beror på hur länge jag håller det. Om jag håller det i en minut så är det inga problem. Om jag håller det i en timma så lär jag förmodligen få ont i armen. Och om jag klarar av att hålla det i ett dygn, ja då lär ni få ringa ambulansen. Vikten är fortfarande den samma, men ju längre jag håller det desto tyngre blir det att bära.
 
 
När det gäller stress så är det på samma sätt. Man orkar inte bära saker och ting hur länge som helst, utan förr eller senare blir bördan så tung att man inte orkar vandra vidare. Precis som med vattenglaset, så behöver man ställa ner det ibland. Man behöver en stunds vila innan man med ny kraft orkar bära det igen.
 
Så försök tänka på det. Vilka bördor du än bär på, vad som än tynger ner dig, försök om möjligt att släppa dem för en stund. Vila, för att sen när du blivit stärkt kunna bära det som måste bäras.
 
Livet är kort, så glöm inte bort att leva.
 


Kommentarer


Gör min dag genom att lämna ett avtryck här:


Vad heter du?
Stamgäst?

Vad är din e-mailadress? (bara jag kommer kunna se den)

Har du nån blogg jag kan kika in på?

Skriv det du har på ditt hjärta här:

Trackback