Om hur man gör eget hasselnötssmör

Imorse njöt jag av en macka med lite utav hasselnötssmöret som jag gjorde igår och åh va gott det var! Farligt gott! Och nu ska jag berätta för er hur ni ska bära er åt för att göra er en egen liten (eller varför inte stor) sats. Som ni ser på bilden så gjorde jag inte så jättemycket denna första gången, det kunde ju vart så att det inte blev gott och då hade det ju varit onödigt att slösa på en himmlans massa goda hasselnötter. Hur som helst, för att göra den mängden jag gjorde så behövs 100g hasselnötter, men den mängden går förstås att dubblera flera gånger om ifall man vill det.
 
 
Sätt ugnen på 200°C. Lägg nötterna på en plåt och rosta dem i ugnen i ungefär 5 minuter tills skalen börjar lossna. Blanda runt lite då och då också, så att de inte blir brända. Ta ut dem och låt dem svalna en liten stund. Gnugga dem sedan i en handuk, eller kläm lite lätt på dem så att skalet lossnar. Det är inte noga att allt skal försvinner, lite kan gott vara kvar.
 
Lägg nötterna i en mixer eller matberedare och mixa tills det fått rätt konsistens. Det kan ta ganska lång tid, upp till tio minuter. Det kan kännas som att det tar en evighet, men stå ut! När det är klart så är det så värt det!
 
Tillsätt lite salt efter smak (jag hade 2krm) eller så kan alla nutellaälskare göra sin egen nutella genom att tillsätta kakao och någon form av sötningsmedel (det mesta funkar men honung ger dock en något grynig konsistens). Var noga med att smaka av så att du får den precis så som du vill ha den.
 
 
 


Kommentarer
Erica

Blev det sådär kladdigt bara av att mixa nötterna??! Ingen olja eller vatten eller någonting i?! :o

Svar: Ja visst är det märkligt!! Bara nötter krävdes. Jämför det men den man köper som innehåller sjuttioelva andra saker också.. ;)
Cecilia Par

2013-03-10 @ 20:12:34


Gör min dag genom att lämna ett avtryck här:


Vad heter du?
Stamgäst?

Vad är din e-mailadress? (bara jag kommer kunna se den)

Har du nån blogg jag kan kika in på?

Skriv det du har på ditt hjärta här:

Trackback